Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

Anette: “Jeg kan ikke udstå min mands elskerinde!”

Hej Holger
Jeg står i en krise, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre.
Jeg forsøger at gøre en lang historie kort.
Min mand og jeg har været sammen i ca. 20 år. De sidste 13 år har vi haft børn. Som hos så mange andre par fokuserede jeg på børnene i alt for lang tid og ‘glemte’ parforholdet. Min mand lagde tit op til mig, men jeg var træt, udkørt osv.
I december 2017 ‘fandt’ jeg igen lysten til min mand, men han afviste mig. Jeg tænkte, at han sikkert ville finde mig mere interessant, hvis han fik lov at være sammen med en anden kvinde, så jeg foreslog ham at finde en veninde. Jeg hørte ikke mere til det.
I april 2018 ville min mand gerne snakke med mig. Han fortalte mig, at han havde fundet en elskerinde, og at de havde skrevet meget sammen og havde mødtes, men at jeg jo havde foreslået det og derfor sikkert havde det fint med det. Min verden brød sammen. Jeg overvejede selvmord, fordi han jo havde fundet noget, der var bedre end mig. Jeg startede derfor hos en psykolog i maj måned og sluttede dér i november 2018.
Vores sexliv blev efter mødet med hende bedre. Han blev pludselig forelsket i mig igen og viste mig megen opmærksomhed og nærhed. Så på den måde ‘vandt’ jeg. Derfor har jeg også flere gange det sidste år sagt, at han ikke skal stoppe forholdet, for jeg vidste jo ikke, om det så betød, at hans og mit sexliv ville blive nedadgående igen. Som svar til dette sagde min mand til mig, at det var egoistisk af mig at se sådan på det.
Min mand har foreslået mig, at jeg bare selv kan finde en elskerinde, for så er vi ligesom ‘lige’. Men jeg har kun lyst til min mand – ingen andre. Jeg er stolt over kun at have været sammen med min mand, siden vi mødtes. Og sådan skal det forblive.
Nu er vi i februar 2019, altså næsten et år efter han mødtes med hende første gang. Og de ses stadig. Jeg har insisteret på at møde hende, så det gjorde jeg en gang i sensommeren. Jeg fik sat ansigt og stemme på og troede, at alt ville være godt. Men nu har jeg jo set, hvordan hun ser ud, som er meget anderledes end mig. Hun er rødhåret, fregnet, slank, langt hår… Alle de ting, min mand elsker, men som jeg ikke har.
Min mand har også mødtes med andre kvinder det sidste års tid. Vi har også prøvet at være sammen med en kvinde sammen, men jeg er ikke den store fan af dette. Når han ikke lige har en anden kvinde i støbeskeen, besøger han ind imellem en prostitueret. Ikke så tit, bare en gang imellem.
Jeg har grublet og tænkt en masse, og jeg kan ikke udstå hans elskerinde, tanken om at han er intim med hende, at han skriver sammen med hende hver eneste dag, at han efterspørger sex med hende, at han tænker på hendes velbefindende… Han er ved at lukke forholdet ned nu (siden 4. januar i år). Men han fortalte, at nedlukningen kan tage flere måneder, og at sex med hende i nedlukningsperioden ikke er udelukket. Han mødtes med hende d. 16. januar til sex og skal mødes med hende igen i dag – også til sex. Jeg har skrevet et brev til dem begge, som han tager med i dag, hvor jeg forklarer, at han har et behov for bekræftelse fra andre kvinder i form af sex, og at krigen inden i mig gør mig til en taber i det her spil. I brevet spørger jeg, om hun elsker min mand, og om hun ville forlade sin egen mand til fordel for min. Jeg er spændt på, hvad de siger til brevet.
Ok, så kort var historien ikke alligevel.. Tak fordi du læste den. Kan du råde mig til, hvad jeg skal gøre? Skal jeg lukke ned for mine jaloux følelser og bare lade min mand have en eller flere kvinder ved siden af? Skal jeg selv gå ud og finde en elsker/elskerinde? Skal jeg smutte?
Tak for hjælpen, Holger. Jeg glæder mig til at høre fra dig.
Mange hilsner
Anette

Parterapeut svarer:

Hej Anette

Tak, for dit brev.

Du kan se mit svar her:

PS: Måske kan du bruge denne artikel som inspiration: Kom videre efter affæren.

De bedste hilsner,

Anette: "Jeg kan ikke udstå min mands elskerinde!"

Opdateret d.23 feb. 201923-2-2019Anette: “Jeg kan ikke udstå min mands elskerinde!”Bevidsthed.org

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend