Utroskab: Parterapi i København

Jalousi rammer de fleste parforhold på et eller andet tidspunkt. Nogle gange er jalousien på sin plads, fx i tilfælde af utroskab. Men andre gange er jalousien ubegrundet.

Hvis forholdet er ramt af utroskab, gælder det om søge hjælp hurtigst muligt. Jo før I starter i parterapi desto bedre!

Læs mere om parterapi: Parterapi efter utroskab

Brevkasse:

Jaloux kvinde: “Min mand krammer andre kvinder, når han har drukket!”

Hejsa

Jeg bor sammen med den kærligste mand, der dagligt fortæller mig at han elsker mig. Forholdet er forholdsvis nyt, vi har boet sammen siden januar. Vi har et perfekt kærlighedsliv i dagligdagen, og et godt sexliv.

Problemet er når vi er i byen, og har fået lidt at drikke. Så bliver min kæreste utrolig kærlig over for andre kvinder. Det går mig meget på, at se at han krammer en anden kvinde. Det er både fremmede kvinder og kvinder vi kender.

Læs også brevet: Er jeg jaloux eller bare forvirret?

Jeg bliver utrolig ked af det, og har forsøgt at snakke om hvordan jeg har det. Til det siger han, at han ikke kan se at det er et problem, fordi jeg som han udtrykker det, ved at han er min, og at det altid er mig han går hjem med. Han siger det gør ham glad, at gøre andre glade med et kram.

Læs også brevet: Jeg tror min mand er utro, men kan ikke bevise noget?

Jeg bryder mig bestemt ikke om det, og bliver jaloux og ked af det. Hvad mener du?

Med venlig hilsen

IBD

Parterapeut svarer:

Hej IBD

Tak, for dit brev.

Jalousi er en forfærdelig følelse. Ingen tvivl om det. Jalousifølelser er typisk stærkere i starten af forhold, fordi man ikke kender hinanden så godt, og derfor nemmere bliver usikker på forholdet. Og hvis man ovenikøbet er forelsket, kan jalousien hurtigt blive meget stor.

Det svære i jalousi er at finde ud af om følelsen er rimelig. Er det partneren som gør noget galt? Eller det en selv, som skal ændre noget.Jeg anbefaler, at du starter med at læse min artikel om god og dårlig jalousi:

Læs også: Sådan slipper du din jalousi i parforholdet 

Hvis du bliver jaloux, er det et fælles problem. Men om det primært er dig, som skal ændre noget, eller om det er ham der skal ændre opførsel, skal I finde ud af i fællesskab. Hvis I har et godt sexliv og kærlighedsliv, og han altid går med dig hjem, er problemet mindre, end hvis du fx mangler opmærksomhed, eller har mistranke om utroskab.

Der ingen regler for, hvad man må i et forhold. Nogle lever i åbne forhold, hvor begge må have sex med alle de orker. Derfor er det op til dig og din kæreste at blive enige om, hvad der er tilladt, og hvad der er forbudt. I skal have talt om, hvor meget han og du må kramme andre. Eller om I kun må give hånd? Eller kun kramme andre af samme køn? Hvor lang tid et kram må tage? Et det ok at kramme længe, hvis hånden bliver på ryggen og ikke andre steder? Osv.

Læs også om sund jalousi her: jalousi 

Jeg tror dog, det kan blive svært, at få ham til at ændre opførsel når han er fuld, fordi alkohol bevirker, at man mister sin selvkontrol. Hvis det går dig meget på, kan I overveje at drikke mindre, eller gå mindre i byen. Alternativt kan I finde måder, hvorpå han kan gøre dig tryg, selvom han engang imellem krammer andre, fx ved at han giver dig mere opmærksomhed, taler mindre med andre osv. Endelig kan du vælge at tro på ham, når han siger, at det er dig han vil have, og at krammene ikke betyder noget. Jeg ved, det er svært, men det kan give dig indre fred.

Hvis du ikke vil bøje dig, må du tage kampen op med ham, og forsøge at overbevise ham om, at han skal kramme mindre. Hvis han har svært ved at forstå dig, kan I overveje gå i parterapi sammen. Der får I mulighed for at få talt ud om tingene.

Jeg håber, I finder en løsning, som fungerer for jer begge.

De bedste hilsner,

Holger er coach, sexolog, psykoterapeut og parterapeut i København

Opdateret d.20 sep. 201719-9-2017“Min mand kan kun komme, når vi snakker om sex og porno!”Bevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend