Brevkassen om parforhold, sex og kærlighed

Brevet er besvaret af Pernille og Holger. Pernille er sexolog og kropsterapeut. Holger er terapeut, parterapeut, sexolog og coach i København.

Frustreret kvinde savner sex: “Min mand siger, jeg skal finde en bolleven!”

Hej Holger

Håber du vil rådgive mig. Jeg er dybt frustreret.

Jeg har stor sexlyst og det har min mand ikke. Hans sexlyst har forandret sig meget det sidste 2 år fra at være spontan til at være planlæggende.

Vi har været sammen i 20 år og havde et brud for 4 år siden, han fandt sig hurtigt en anden og var sammen med hende on/off i 2 år.

Jeg kunne derimod ikke komme videre og havde et par engangsknald (ca 4-5). Vi fandt så sammen igen for 2 år siden, men han har svært ved at acceptere, at jeg har været sammen med nogen, da jeg var single. Dem jeg var sammen med, var det kun sex.

Nu er situationen den, at hans sexlyst er meget lille, og min meget stor. Han foreslår, at jeg skal få mig en bolleven, men jeg er meget imod utroskab, og kan ikke selv acceptere, hvis han er sammen med en anden.

Omvendt kan jeg godt sætte mig ind i det han siger, om at han har dårlig samvittighed over, at han ikke har lyst/gider ha’ sex med mig, og at det gør, at han føler et pres, og at det er med til at mindske sexlysten. Jeg prøver på ikke presse ham og er meget tålmodig, men han siger, han kan mærke på mit humør, når jeg får for lidt. Det kan jeg ikke selv styre (jeg prøver virkelig).

Nu ligger landet sådan, at en af de engangsknald jeg havde var en af hans venner. Ham havde vi med i en trekant for 2 år siden og det var dejligt og spændende. Min kæreste foreslår selv at det kan være ham vennen og har tænkt tanken, at det er praktisk han kender min krop, og jeg har ingen følelser udover en seksuel tiltrækning for ham. Og min kæreste stoler på ham og mig, og ham vennen ved, at det er min kæreste jeg elsker.

Jeg er virkelig i underskud på sex, og er nu blevet afvist 4 gange på 2 uger og i lørdags fik jeg at vide, om ikke det var bedst, jeg fik gang i en b-ven – og at han var ligeglad med hvem. Jeg svarede, at jeg synes det var forkert, og dertil svarede han, at når han ikke kunne klare opgaven, så kunne han godt forstå at jeg ikke kunne leve med det.

Jeg elsker min kæreste, men jeg savner sex (og sex som varer mere end 8 min.).

Jeg er fortvivlet, for jeg ved at vennen rigtig gerne vil tilfredsstille mig, uden at det vil blive akavede de to kammerater imellem. Men jeg kan ikke få følelsen af utroskab rystet af mig. Jeg har forsøgt at stimulere mig selv, krydset benene og tænkt på noget andet, men sexlysten er der bare konstant.

Læs flere breve her: Brevkassen om sex og parforhold

jeg ville jo allerhelst at min kæreste mandede sig op, og gav mig tilfredsstillelse, men nu kører vi på 3 måned, hvor han bliver ved med at sige, at han synes jeg skal finde mig en b-ven. Så jeg kan ikke overtale ham til mere sex.

Skal jeg blive ved med at vente og håbe på sexlysten vender retur? Eller skal jeg finde mig en Bolleven? Og skal jeg tage vennen eller skal jeg finde en anden?

Et andet spørgsmål: Er jeg sexafhængig, når humøret bliver så påvirket af manglende sex? Ingen sex gør mig frustreret, pirrelig, irritable, sover dårligt, og jeg drømmer at min kæreste er utro.

Frustreret hilsner fra miss M

Parterapeut og sexolog svarer:

Kære Miss M.

Tak, for dit spørgsmål.

Jeg har snakket med min gode ven og kollega Pernille om dit brev (bliv klogere på Pernille her).

Du kan se vores svar her:

Hvis vil vide mere om åbne parforhold og polyamorøsitet, så kan du læse denne artikel: Overvejer du et åbent parforhold?

De bedste hilsner,

Holger er sexolog og parterapeut i København

Sexolog: Lær din lyst at kende   

Er sexlivet gået i stå? Mangler du lyst, eller gider du bare ikke sex? Hvis du savner erotik, sex og leg i dit liv, så tag en snak med en sexolog eller parterapeut.

Bliv klogere på sexologisk rådgivning: Sexolog Frederiksberg

Opdateret d.16 marts 201716-3-2017Frustreret kvinde savner sex: “Min mand siger, jeg skal finde en bolleven!” – VideosvarBevidsthed.org

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend