Psykoterapi kontra psykolog – Forskel på psykolog og psykoterapeut 

Psykoterapeut kontra psykolog - Forskel på psykolog og psykoterapeut

Hvis du leder efter en terapeut/psykolog og er i tvivl om forskellen, så skal du vide, at der i praksis ikke er den store forskel. For uanset om du kontakter en psykoterapeut eller en psykolog modtager du jo terapi.

Læs også: Psykoterapeut København

Forskellen på en psykolog og en psykoterapeut er først og fremmest uddannelsen. En psykolog er universitetsuddannet, hvorimod en psykoterapeut er uddannet på en psykoterapeutskole.

Psykoterapeutuddannelsen er en overbygningsuddannelse til personer som har en uddannelse af pædagogisk, psykologisk, sundhedsfaglig eller social karakter. Eksempler kunne være sygeplejerske, lærer, pædagog, læge, socialrådgiver osv.

En psykolog har lært en masse teori om fx organisationspsykologi, psykologiens historie, psykiatri og en masse andet. Men en psykolog har ikke nødvendigvis lært, hvordan man hjælper mennesker i praksis. Det har en psykoterapeut til gengæld.

En psykoterapeut har også haft en masse egenterapi under sin uddannelse, det har en psykolog ikke nødvendigvis. En terapeut er altså grundigt udlært i terapeut-håndværket, dvs. han ved hvordan man i praksis hjælper mennesker.

Læs også: Samtaleterapi København

Forskel på psykolog og psykoterapeut

Forskel på psykolog og psykoterapeut - Samtaleterapi kontra psykologEn psykoterapeutuddannelse lægger stor vægt på personlig udvikling, hvorimod psykologistudiet er teoretisk. Derfor er optagelseskravene også meget forskellige.

Du kan komme ind på psykologistudiet, hvis du har fået høje karakterer i gymnasiet. Derimod er høje karakterer ikke nødvendige for at psykoterapeut. Til gengæld skal du allerede have en relevant uddannelse, og have en vis modenhed.

Der er altså både faglige og personlige forskelle på psykologer og psykoterapeuter.

Læs også: Hvad er en psykoterapeut?

Psykoterapi kontra psykolog

Forskel på psykolog og psykoterapeut i hovedstaden.Det er vigtigste er ikke om du finder en psykolog eller en psykoterapeut. Det vigtigste er, at du finder en, du har tillid til. Faktisk viser undersøgelser, at det vigtigste ikke er om du vælger en psykolog eller en psykoterapeut, det vigtigste er den empatiske kontakt mellem dig og terapeuten.

Derfor er mit råd, at du besøger forskellige terapeuter/psykologers hjemmesider og mærker, hvem du har mest tillid til som personer. Det er det bedste udgangspunkt for et fremtidigt forløb.

Vil du vide mere? Så kontakte mig her: 22321888 eller Holger@bevidsthed.org

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Psykoterapi kontra psykolog - Forskel på psykolog og psykoterapeut 

Opdateret d.6 juni 20186-6-2018Psykoterapi kontra psykolog – Forskel på psykolog og psykoterapeut Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!