15-5-2017Ung kvinde: “Hvordan slipper jeg min jalousi?”Bevidsthed.orgBrevkassen om personlig udvikling, parforhold, sex og kærlighed

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog og coach i København.

Ung kvinde: “Hvordan slipper jeg min jalousi?”

Hej Holger

Jeg er en kvinde på 25, som er i mit første forhold nogensinde. Jeg mødte min kæreste meget pludseligt for 2 år siden og det er gået stærkt i de 2 år. Vi flyttede hurtigt sammen og har boet sammen i snart halvandet år. 

Læs også brevet: Jeg tror min mand er utro, men kan ikke bevise noget

Lige inden vi skulle til at flytte sammen (jeg skulle flytte fra den by jeg boede i og en time væk, til den by han allerede boede i) begyndte han at opføre sig underligt. En aften da jeg kom for at besøge ham var han meget fjern og var pludselig meget usikker på det hele. Han mente ikke vi passede godt nok sammen. Han blev ved med, i en uge, at trække frem og tilbage, han græd og fortalte at han elskede mig meget højt.

Efter en uge fortalte han mig at han var kommet til at kysse med en i byen og at han derfor hellere ville have slået op med mig end at såre mig. Jeg blev i øjeblikket meget lettet over at det ikke handlede om at han ikke ville mig og valgte derfor med det samme at tilgive og komme videre.

Nu sidder jeg her halvandet år senere og bøvler stadig meget med jalousi. Jeg bliver ikke jaloux over alle kvinder han har en relation til, men nogle bestemte (uden at jeg kan forklare hvorfor de tricker mig). Jeg havde aldrig forestillet mig at han kunne finde på at risikere vores forhold for at fjolle rundt i byen og tænker derfor at jeg føler mig valgt fra, på trods af at det kun er sket den ene gang. Jeg har fået et generelt problem med at have tillid til at han vil mig og kun mig og det fylder så meget for mig at jeg (i perioder) har svært ved at hænge sammen.

Læs også brevet: Jeg bliver ædt op af jalousi

Han er også ved at være “brugt”, da han synes at jeg vil snakke for meget om vores følelser. Yderligere resulterer min jalousi i at han holder småting skjult for mig, så snart han ser en fare for at jeg kunne blive jaloux eller utryg. Vi er begge to enige om at det må kunne løses, da vi bestemt ikke ønsker at gå fra hinanden.

På alle andre punkter passer vi bare sammen og jeg føler at han er god for mig. Jeg har brug for at få det lagt bag mig og komme videre. 

Kh ung kvinde

Parterapeut og sexolog svarer:

Kære unge kvinde

Tak, for dit spørgsmål.

Du kan se mit svar her:

Håber du kan bruge mit svar.

Her er lidt inspiration:

Artikel om at slippe jalousi: Slip af med jalousi i forholdet

Artikel om sund og usund jalousi: Jalousi

Video om at slippe jalousi: Erfaringer med jalousi (video)

Held og lykke.

De bedste hilsner,

Holger er sexolog og parterapeut i København

Opdateret d.15 maj 2017

24-5-2017Brevkasse: Ung kvinde: “Hvordan slipper jeg min jalousi?”Bevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend