Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

Marianne: “Jeg drømmer om et romantisk forhold, selvom det giver det mig angst”

Hejsa

Jeg er en ung pige på 22, som er begyndt at date fyr.

Han er utroligt sød, vi har fantastisk kemi, og han er ikke mindst meget vild med mig. Måske endda for meget. Han er en smule lavere end mig, og det har altid været lidt et turnoff for mig. Til gengæld har han et skønt smil og dejlige øjne og personlighedsmæssigt er han alt det jeg har drømt om. Alt i alt er det fantastisk.

Men jeg har asperger og dating er utroligt svært for mig. Jeg tager ofte afstand fra folk selvom jeg kan lide dem og Intimitet skræmmer mig, ikke mindst fordi jeg har haft nogle dårlige oplevelser med sex førhen (ingen voldtægt dog). Jeg har aldrig haft en rigtig kæreste, kun en fyr der udnyttede, at jeg var desperat efter kærlighed og overtalte mig til sex.

Jeg har derfor to meget forskellige følelser. Den ene siger “skynd dig væk inden der bliver seriøst”, og den anden siger “det her er alt, hvad du har drømt om”. Jeg har forsøgt at tale med ham om det, for jeg vil gerne lægge kortene på bordet, og han virker til at være forstående og giver mig tid til at finde mig tilpas. Han er virkelig sød.

Jeg ved ikke engang, hvad mit problem er. Jeg drømmer om et romantisk forhold, og samtidig giver det mig angst. Jeg er angst for sex og intimitet, selvom jeg ved med mig selv, at jeg ikke er antisexuel. Og jeg er angst for at blive forelsket og derefter blive forladt.

Det ville være dejligt at høre, om du har nogle råd til, hvordan jeg kan takle situationen.

Venlig hilsen Marianne

Parterapeut svarer:

Kære Marianne

Tak, for dit brev.

Du kan se mit svar her:

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Her er en artikel om tilknytning, du måske kan bruge: De 4 tilknytningsmønstre

Jeg ønsker dig (jer) alt det bedste!

De bedste hilsner,

Marianne: "Jeg drømmer om et romantisk forhold, selvom det giver det mig angst"

Opdateret d.17 mar. 201917-3-2019Marianne: “Jeg drømmer om et romantisk forhold, selvom det giver det mig angst”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend