Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

Inge: “Det er svært at slå op med ham, hvis vi aldrig mere skal ses!”

Kære Holger
Jeg er en ung kvinde på snart 21 år, som har en dejlig tysk kæreste. Vi har snart været sammen i et år og vi har det egentlig rigtig godt sammen. Vi elsker hinanden højt, har et godt sexliv, fungerer godt sammen og har de samme fremtidsdrømme.
Problemet er bare at jeg er meget i tvivl, om han er den rigtige for mig. Jeg er endda blevet i tvivl, om jeg overhovedet er forelsket i ham.
Han er min første kæreste, så jeg har ikke rigtig noget at sammenligne med, men kan med sikkerhed sige, at jeg aldrig har været fuldstændig hovedkulds forelsket i ham. Det har nok bare mest været små sommerfugle i maven og en stor kærlighed for ham, som gjorde at vi endte med at blive kærester… og så selvfølgelig det faktum, at han blev dybt forelsket i mig.
For nogle måneder siden valgte jeg at slå op med ham, da jeg syntes jeg burde føle noget mere for ham, for at vi kunne være kærester. Han tog det meget hårdt, og sagde at hvis vi ikke kunne være kærester, ville han aldrig se mig mere. Det havde jeg dog svært ved at forlige mig med, da jeg jo elsker ham meget højt, og vi endte derfor med at blive kærester igen.
Nu sidder jeg dog og er meget forvirret og ulykkelig over hele situationen. Jeg er i tvivl om det er det rigtige at blive sammen med ham, blot fordi han er sådan en sød og dejlig kæreste, og jeg holder uendeligt meget af ham. Alligevel siger en del af mig stadig, at det føles forkert og at jeg går glip af noget, hvis ikke jeg slår op med ham, og dermed giver mig selv muligheden for at opleve en af disse meget intense og hovedkulds forelskelser, som nogle mennesker fortæller om.
Hvis du vil råde mig til at slå op med ham, tror du så, der på nogen måde er noget jeg kan sige eller gøre, for at beholde ham som en ven i mit liv? Da jeg slog op med ham, fortalte han egentlig efter nogle dage, at vi måske kunne ende med at få en slags bror/søster forhold. Han skiftede dog mening igen, og sagde han ikke ville kunne være andet end min kæreste.
Håber du kan give mig et godt råd. Føler det er så umådeligt svært at slå op med ham, hvis udsigten er at vi aldrig mere skal ses.
Glæder mig til at høre fra dig.
Venlig hilsen,
Inge

Parterapeut svarer:

Kære Inge

Tak, for dit brev.

Du kan se mit svar her:

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Her er en artikel om forelskelse, du måske kan bruge: Teorien om forelskelse.

Jeg ønsker dig (jer) alt det bedste!

De bedste hilsner,

Inge: "Det er svært at slå op med ham, hvis vi aldrig mere skal ses!"

Opdateret d.7 mar. 20197-3-2019Inge: “Det er svært at slå op med ham, hvis vi aldrig mere skal ses!”Bevidsthed.org

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend