Vælg en side

Akut parterapi: Konflikt og krise i parforholdet

Konflikter, kriser og dårlig kommunikation i parforholdet er en af de mest almindelige grunde til akut parterapi.

Er der krise i dit parforhold, kan akut parterapi fx hjælpe jer med:

  • Akut førstehjælp
  • Bedre kommunikation
  • Konflikthåndtering
  • Opløsning af destruktive mønstre
  • Heling af gamle sår
  • Individuel terapi

Læs mere om Parterapi i København

Akut førstehjælp til parforholdet i krise

Parforhold i krise - Akut parterapiNogle gange er parterne så oprørte og ophidsede, at parterapeuten primært fungerer som ordstyrer og mægler. Målet er først og fremmest at undgå destruktive skænderier og vredesudbrud, så I kan have en konstruktiv dialog.

x

Parterapeuten hjælper med at berolige begge parter, så ingen siger eller gør noget, de senere fortryder. Og forhåbentligt kommer der hurtigt ro på, så vi kan tale årsagerne til at krisen.

Akut parterapi har fokus på god kommunikation

Lynkursus i god kommunikation vha. akut terapiMange par som står midt i en konflikt efterspørger redskaber til en mere konstruktiv kommunikation. Når følelserne er store, skal der ikke meget til, før man misforstår hinanden. Et forkert ord kan starte en lavine, som forvandler en mindre konflikt til en ødelæggende krise. Men hvordan reparerer man et forhold, hvis samtalerne blot gøre det hele værre?

En parterapeut er både ordstyrer og samtale-guide. Det sikrer at begge bliver hørt på en ordenligt måde. Og samtidig hjælpes parret til at indlære nye vaner, som sikrer ærlig og autentisk kommunikation uden at såre og anklage. 

Søg først at forstå – dernæst at blive forstået.

Konflikter og kriser i parforholdet

Er der konflikter i parforholdet? Akut parterapi til parforhold i krise i KbhKonflikter i parforholdet kan handle om økonomi og penge, bolig, arbejdsfordeling i hjemmet, familie, opdragelse, fritid, feriemål, utroskab og meget andet. Hvordan I håndterer konflikter, har stor betydning for kvaliteten af parforholdet. En parterapeut kan hjælpe med at finde kompromisser, som begge kan leve med.

x

Men i virkeligheden handler de fleste konflikter mere om følelser, end hvordan man finder et kompromis. Under alle ordene og argumenterne ligger oplevelsen af følelsesmæssig afstand, afvisning, skuffelser, svigt, mistro osv.

Derfor handler parterapi især om at finde ud af, hvad der problemets rod og hvilke følelser der er i spil. For hvis I ikke får fat i roden, opstår konflikten igen – selvom det måske bliver i ny forklædning.

Parterapi er den mest nænsomme måde at håndtere konflikter og dilemmaer, uden det slider på forholdet. I får en fælles forståelse for jeres udfordringer, og I bliver støttet i en ærlig, kærlig og konstruktiv samtale.

Nogle af de værste kriser opstår efter utroskab. Det kan du læse mere om her: Kom videre efter utroskab.

Destruktive mønstre som skaber konflikter og kriser

Parterapeuten i Kbh: Akutte konflikter i parforholdet

Mange par havner i destruktive mønstre, som slider parforholdet op. Nogle mønstre påvirker dig, uden at du opdager det. Andre gange kan du se mønstret udspille sig, men magter ikke at ændre tingene.

x

I fællesskab identificerer vi de negative mønstre, som påvirker jeres samvær. Når I begynder at gennemskue forholdets dynamik, kan I give forholdet en ny positiv retning.

Akut parterapi går bl.a. ud på at skabe nærhed og forståelse, hvor der før var afstand og mistro. En vigtig pointe er, at I skal gøre de negative mønstre til en fælles fjende.

Parterapi er et arbejdsfællesskab, hvor I finder kærlige alternativer til destruktive mønstre.

Gamle sår gør dig konfliktparat

Parforhold i krise - Psykolog i København

Mange kriser udspiller sig på baggrund af gamle sår. Derfor er det nogle gange nødvendigt at se på fortidens spøgelser. Det kan dreje sig om hændelser i fortiden som indeholder svigt, afvisninger, grænseoverskridende adfærd, utroskab eller andet. Alle par har en fortid, og det er ikke unormalt, at der er hændelser, som aldrig er blevet talt igennem.

Akut parterapi er en lejlighed til at få sagt nogle af de ting, som skulle have været sagt for længst. Måske skal der siges undskyld eller tilgives. Eller måske skal der skabes en fælles forståelse af hvorfor fortiden blev som den blev.

Individuel terapi gør parterapien mere effektiv

Akut hjælp til parforholdskriser. Kriser og konflikter er ikke altid tegn på, at der er noget i vejen med parforholds-relationen. De kan også være symptom på, at den ene går igennem en svær krise, sorg, stress osv. For hvis den ene part ikke magter at være fuldt deltagende, så går det selvfølgelig udover forholdet.

x

I disse tilfælde er det ofte en god idé at kombinere akut parterapi med individuel psykoterapi. Det kan du læse mere om her: Psykoterapi i København.

Vil du hurtigt i gang med akut parterapi?

Her finder du den næste ledige tid i kalenderen. Hvis du sender en mail, hvor du forklarer, at I har brug for akut parterapi, kan jeg som regel mødes inden for 48 timer, hvis I er fleksible med tiden.

Her kan du se priser for parterapi og mulighed for rabat. Her kan du se kort og adresse i København.

Hjælp dit parforhold på rette vej. Kontakt mig nu på 22321888 eller Holger@bevidsthed.org.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Akut parterapi til parforholdet i krise

 

 

PS:

Hvis du vil hurtigt i gang med at gøre noget godt for dit parforhold, så prøv mit gratis online kursus: Verdens bedste parforhold.

Hvis du vil have bedre kommunikation i dit parforhold, så prøv dette gratis minikursus: Kommunikation og konflikthåndtering i dit parforhold. 

Opdateret d.15 aug. 2022.15-8-2022Parterapi: Parforhold i kriseBevidsthed.org
Parterapeut, psykoterapeut, samtaleterapi, sexolog og mandlig coach

Hej, jeg hedder Holger

Jeg er parterapeut, psykoterapeut, mandeterapeut, sexolog og forfatter. Jeg bor i København K. Her finder du mit online booking system.

Desuden afholder jeg mandegrupper, kvindegrupper og kurser for par.

Jeg interesserer mig bl.a. for

» Parforhold, sex og kærlighed

» Maskulinitet og femininitet

» Personlig udvikling

» Autentisk livsførelse

Snup en gratis e-bog:

» Hvad gør jeg, når han trækker sig?

» Hun gider mig ikke. Hvad gør jeg?

» 10 erotiske arketyper

» Den moderne alfahan

» 100 spørgsmål til din partner

» Girafsprog

Lad os holde kontakten

» Følg med på facebook og få mit nyhedsbrev

Bog: Jeg savner os - En guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed.

Få 3 kapitler gratis

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!