Vælg en side

Manglende sexlyst

Nedsat eller manglende sexlyst rammer de fleste på et tidspunkt i deres liv, og manglende sexlyst en af de hyppigste årsager til at kontakte en sexolog eller parterapeut. Det er mange grunde til at man kan miste sexlysten, men uanset årsagen går det ofte ud over parforholdet.

Hvis du har lavere sexlyst end din partner, har du måske sex, selvom du ikke altid har lyst, hvilket selvfølgelig ikke er holdbart i længden, for man skal kun have sex, hvis man lyst. Det er klart.

Har du til gengæld mere lyst til sex end din partner, er du sikkert frustreret over ikke få dine behov opfyldt, og du har sikkert følt dig afvist mange gange. Måske så meget at du har trukket dig følelsesmæssigt fra din partner, hvilket selvfølgelig heller ikke er holdbart i længden.

Samtaler med en sexolog kan fx komme ind på:

  • Konflikter og følelsesmæssig afstand
  • Forskellige præferencer
  • Dårlige seksuelle vaner
  • Præstationsangst
  • Forskellige seksuelle præferencer

Læs mere om sexologisk rådgivning her: Sexolog i København K

Manglende sexlyst

Manglende sexlyst pga. følelsesmæssig afstand

Overvind lav sexlystFor mange kvinder og mænd er manglende følelsesmæssig kontakt en af de helt store problemer, fordi en tryg og kærlig relation for mange er en vigtig forudsætning for have lyst til sex og intimitet. Konflikter, kritik og dårlig kommunikation kan gøre det næsten umuligt at åbne sig seksuelt.

Udover sexolog er jeg også parterapeut, så samtalen kan både handle om sexliv, konflikter, kommunikation og alle de andre ting, som tilsammen udgør et parforhold. Det er ikke altid nok at tale om sex, hvis man vil ha’ et bedre sexliv.

Derudover kan tiden mindske sexlysten. Selvom venskabet og kærligheden sagtens kan øges med tiden, vil begæret og erotikken i forholdet ofte aftage i styrke efter forelskelsesfasen. Det er der mange årsager til, men det behøver faktisk ikke gå så galt, hvis man ved, hvordan man holder gnisten ved lige.

Hvis sexlysten mangler pga. følelsesmæssig afstand og konflikter, kan få samtaler med en parterapeut og sexolog gøre underværker.

Manglende sexlyst

Forskellige seksuelle præferencer kan slukke lysten

Sexologen kan rådgive om manglende sexlystMange oplever, at de har andre seksuelle præferencer end deres partner. Det kan fx være nogle af klassiske forskelle mellem mænd og kvinder, men mænd er ikke bare mænd, og kvinder er ikke bare kvinder. Vi er alle forskellige, så det altid godt at tale om, hvordan vi er forskellige.

Manglende sexlyst hænger nogle gange sammen med, at vores partner vil noget andet end os. Og hvis du tænder på noget andet end din partner, vil der ofte opstå situationer, hvor du tænder af på det din partner gør. Forskellige behov kan lede til misforståelser, hvilket skaber frustrationer og slukker lysten hos begge.

En sexolog kan hjælpe med at oversætte den ene partners lyst, så den anden partner forstår det. Jeg oplever tit, at begge får en aha-oplevelse, når jeg forklarer, hvordan deres partner fungerer. Det er derfor, at få samtaler hos en sexolog kan gøre en kæmpe forskel for den manglende sexlyst.

Jeg har samlet nogle gode tips til mænd om at tilfredstille en kvinde i sengen. Tips til mænd: Bliv bedre i sengen. Tipsene er skrevet til mænd, men kvinder må også gerne læse med. Jeg har også lavet et online kursus til mænd, som vil give deres kvinde mere lyst til sex, som du kan se her: Kunsten at tilfredsstille en kvinde (og få mere sex).

Manglende sexlyst  

Dårlige seksuelle vaner

Manglende sexlyst kan skyldes dårlige vanerDe fleste har dårlige seksuelle vaner, fordi de har ladet seksualiteten passe sig selv. Nogle dårlige vaner grundlægges allerede i forelskelsesfasen, hvor tiltrækningen er så stor at alting virker. Andre dårlige vaner sniger sig ind med tiden. Dårlige vaner kan gøre sex så kompliceret, at nogle par helt mister sexlysten.

Dårlige vaner kan være svære at ændre, fordi vaner med tiden bliver til indgroede mønstre, som er sammenvævet med ens personlighed og hele måden du og din partner er sammen på. Det er derfor, det er godt at få hjælp af en professionel sexolog eller parterapeut, som kan se jeres forhold udefra.

Hvis du hurtigt vil i gang med at øge sexlysten, så har jeg samlet alle mine bedste råd i dette kursus: Få mere lyst til sex og intimitet (uden at presse dig selv).

Manglende sexlyst

Fysiske faktorer: Stress, overgangsalder osv.

Sexterapeut i København hjælper med manglende lyst til sex

En krop i balance er fundamentet for sex og lyst. Derfor kan lav sexlyst skyldes usund livstil, træthed, stress, sygdom, overgangsalder, alderdom, graviditet, amning, medicin eller hormonelle forandringer. Manglende sexlyst kan være en advarselslampe, som fortæller, at du skal tage dig bedre af dig selv.

Men livsstilændringer fjerner ikke alle problemer. Hvis den nedsatte sexlyst er relateret til overgangsalder og alderdom, kan en del af løsningen også være at finde nye måder at være intime på. Og flere ældre oplever, at sexlivet faktisk bliver bedre med alderen.

Jeg har hjulpet flere seniorer med at få et bedre sexliv. Jeg synes altid, det er livsbekræftende, når man beslutter sig for at genfinde sexlysten og det gode sexliv.

Manglende sexlyst

Sexlysten kommer ikke tilbage af sig selv

Hjælp til manglende lyst til sexDet er svært at håndtere manglende sexlyst i parforholdet. Det som skulle være kilde til glæde og nærhed, bliver til frustration, splid og smerte. Din seksualitet er en vigtig del af din personlighed, og derfor trives du ikke, hvis den ikke får lov at udfolde sig.

Manglende sexlyst kan starte en negativ spiral, hvor du får svære og svære ved at mærke dig selv og din lyst. Og kan miste troen på, at du kan få det til at fungere med din partner. Derfor er det vigtigt at handle, for det bliver kun være med tiden.

Vil du være klogere på dig selv og din seksualitet, så anbefaler jeg at du læser min gratis e-bog om de erotiske arketyper. Det er en god start, hvis du vil forstå dine behov, og hvorfor du måske mangler lyst til sex.

Hvis du vil i gang allerede i dag, anbefaler jeg dette online kursus: Få mere lyst til sex og intimitet (uden at føle dig presset).

Sådan får du min hjælp med manglende sexlyst

Hvis du vil ha’ min hjælp, er det nemmeste at booke en tid nu. Her kan du se priser. Og her kan se hvor jeg bor.

Har du spørgsmål, så kontakt mig på 22321888 eller Holger@bevidsthed.org.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Holger Spanggaard: Sexterapeut og sexolog i København.

 

 

PS:

Kender du din erotiske arketype? Hvis ikke, så få denne gratis e-bog om de 10 erotiske arketyper.

I denne artikel på videnskab.dk kan du læse mere om kvinders manglende sexlyst.

Hvis du vil have mere sexlyst, anbefaler jeg dette kursus: Få mere lyst til sex og intimitet (uden at føle dig presset).

Opdateret d.9 feb. 2024.9-2-2024Manglende sexlyst mænd – ingen lyst – mistet sex lyst kvinder – Lav lystBevidsthed.org
Parterapeut, psykoterapeut, samtaleterapi, sexolog og mandlig coach

Hej, jeg hedder Holger

Jeg er parterapeut, psykoterapeut, mandeterapeut, sexolog og forfatter. Jeg bor i København K. Her finder du mit online booking system.

Desuden afholder jeg mandegrupper, kvindegrupper og kurser for par.

Jeg interesserer mig bl.a. for

» Parforhold, sex og kærlighed

» Maskulinitet og femininitet

» Personlig udvikling

» Autentisk livsførelse

Snup en gratis e-bog:

» Hvad gør jeg, når han trækker sig?

» Hun gider mig ikke. Hvad gør jeg?

» 10 erotiske arketyper

» Den moderne alfahan

» 100 spørgsmål til din partner

» Girafsprog

Lad os holde kontakten

» Følg med på facebook og få mit nyhedsbrev

Bog: Jeg savner os - En guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed.

Få 3 kapitler gratis

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!